Terug naar overzicht

Lekker relaxen in een relaxfauteuil

Geplaatst op 15-01-2018
Lekker relaxen in een relaxfauteuil

Bij een relaxfauteuil zal menigeen denken aan een oubollige stoel die voornamelijk gekocht wordt om haar functionele eigenschappen. Zitcomfort boven design. Maar is dat tegenwoordig nog wel zo?


Tegenwoordig genieten we volop in de huiskamer. Als we kijken naar het aanbod televisieprogramma’s dan lijkt het erop dat we massaal hunkeren naar de gezellige zaterdagavond van weleer. Programma’s als “Ik hou van Holland”, “O wat een jaar!” en “Groeten uit 19xx” versterken dat gevoel. Met zijn allen gezellig voor de televisie, hapje op tafel en knus bij elkaar zitten. En het grappige is dat wanneer je kijkt naar deze televisieprogramma’s dat de getoonde beelden je automatisch mee terugnemen naar het verleden (althans, wanneer je geboren bent in de jaren 70).

 

Het is de tijd van de retro meubels, zithoeken en heerlijk zittende fluwelen banken in de kleuren oker, bruin of groen. Vaak stond er in de huiskamer nog een heerlijk zittende stoel. Gaandeweg de jaren is die heerlijke stoel veranderd in de relaxstoel zoals we die nu kennen. Een stoel welke te verstellen is in verschillende standen en waar de nadruk lift op zitcomfort.

 

De afgelopen jaren hebben de meubelmakers verder gekeken dan alleen het zitcomfort van de relaxstoel. En dan met name naar materiaalkeuze, design, kleur en prijs. Al dan niet verstelbaar in verschillende posities.

 

Het woord fauteuil is eigenlijk de meest juiste benaming voor een heerlijk zittende stoel in je woonkamer. Je hebt relaxfauteuils in allerlei soorten en maten. Een mooi voorbeeld van een heerlijk zittende fauteuil is bijvoorbeeld de Felix oorfauteuil. Deze stoel heeft een romantisch karakter, is lekker breed en zit heerlijk door de zachte kussens. Is eigenlijk wel in elk interieur te plaatsen.

 

 

Een modernere variant is de relaxstoel Pablo met bijbehorende trompetvoet. Hierbij is de stoel met de hand in elke gewenste positie te verstellen. Daarnaast heb je de zogenaamde sta-op-stoelen, stoelen welke zijn voorzien van een kantelfunctie, al dan niet elektrisch bedienbaar.

 

De relaxstoel Colorado is hiervan een mooi voorbeeld. Een betaalbare stoel welke heerlijk zit en elektrisch verstelbaar is in elke gewenste positie.

 

 

 

Ben je voornemens om een fauteuil te kopen? Kijk dan eens op onze pagina relaxstoelen. Daar hebben we een ruime keus aan verschillende stoelen, waarbij kwaliteit, prijs en snelle levertijd onze uitgangspunten zijn. De meeste stoelen zijn binnen 10 werkdagen leverbaar. En uiteraard beseffen wij ons heel goed dat je eerst een stoel moet uitproberen. Om die reden hanteren wij dan ook een retourgarantie. Met andere woorden, bevalt de stoel om wat voor reden dan ook niet, dan komen we de stoel weer bij je ophalen. Wij wensen je vanuit onze kant in ieder geval veel zitplezier.Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2020 - Maxmeubels.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0