Onderhoudstips

Als u dit leest is het eerste wat waarschijnlijk bij u op komt: ‘Huh, hoe bedoel je verzorging?’. Met de verzorging van meubels doel ik voornamelijk op het onderhoud. Door uw meubels zo af en toe te verzorgen door middel van desbetreffende producten, gaan u meubels een stuk langer mee.

 

Dagelijks worden uw meubels blootgesteld aan van alles en nog wat, denk bijvoorbeeld aan slijtage, huidvet en kleuroverdracht, maar ook kringen van glazen.

 

Leer

Lederen meubels kunnen niet heel goed tegen zonlicht, de meubels beginnen dan uitdrogingen en barsten te vertonen. Daarom is het aan te raden om deze meubels dan ook zoveel mogelijk uit de zon te plaatsen.

 

Lederen meubels zijn weer onder te verdelen in ruw leer en glad leer. Om glad leer schoon te maken kunt u het beste een doek nat maken met water dat eerst gekookt is. Ruw leer daarentegen kan niet tegen water, daarom is de beste manier om ruw leer schoon te maken met een gum of met een harde borstel, hierdoor komt het vuil vrij en dit kunt u dan gemakkelijke opzuigen met stofzuiger.

 

Er is een mogelijkheid om zelf een eigen onderhoudsmiddel te maken voor leer, hiervoor hoeft u alleen één deel azijn samen te voegen met twee delen lijnzaadolie, dit mengels in een afsluitbaar potje te doen en klaar is het onderhoudsmiddel! TIP: van te voren even op een onopvallende plaats uitproberen! Dit mengels moet u dan 12 uur laten intrekken en daarna met een droge doek uitwrijven. Voor een optimaal resultaat is het aan te raden om twee maal per jaar uw leren meubelen in te wrijven met dit onderhoudsmiddel of een ander dergelijk onderhoudsmiddel zoals lederwas of lederolie.

 

Stof

Voor stoffen meubels die erg vies zijn zou ik vooral aanraden om deze chemisch te laten reinigen, omdat de bank na de reiniging er weer als nieuw uitziet. U kunt hier natuurlijk ook een nieuwe bank of andere stoffen meubels aanschaffen voor een betaalbare prijs.

 

Het gebruik van een stoomreiniger wordt ook aangeraden, maar voor kleinere vlekken kunt u dit ook met een gewoon sopje (eventueel met schoonmaakazijn) schoonmaken, u hoeft de vlekken alleen maar te bedekken met dit sopje en er daarna een natte doek op vlek te laten liggen.

 

Hout

Voor het onderhoud van hout heeft u veel mogelijkheden. Als u eikenhout heeft kunt u deze meubels het beste schoonmaken met verwarmd bier. Voor meubels met een laklaag kunt u het beste huishoudzeep en warm water gebruiken. Voor gewone houten meubels is bijenwas aan te bevelen, de bijenwas mengen met soja-olie is extra goed voor het milieu! De verhouding ziet er dan als volgt uit: 5 gram bijenwas en 5 eetlepels soja-olie.

 

Ook bij hout geldt voor een optimaal resultaat het hout twee maal per jaar in wrijven! 

Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2022 - Maxmeubels.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0