Terug naar overzicht

Tover je woonkamer om met een vloerkleed

Geplaatst op 21-06-2017
Tover je woonkamer om met een vloerkleed

Het is wellicht niet de beste tijd van het jaar om iets meer over vloerkleden in huis te vertellen. Want wie gaat er nu binnen zitten wanneer het buiten prachtig mooi weer is. En laten we wel zijn, een vloerkleed associeer al gauw met koudere temperaturen. En toch gaan we het er wel over hebben.


Het is wellicht niet de beste tijd van het jaar om iets meer over vloerkleden in huis te vertellen. Want wie gaat er nu binnen zitten wanneer het buiten prachtig mooi weer is. En laten we wel zijn, een vloerkleed associeer al gauw met koudere temperaturen. En toch gaan we het er wel over hebben.

 

Simpelweg omdat een vloerkleed alle meubels in je woonkamer of slaapkamer met elkaar verbindt. Een vloerkleed geeft een rustige en huiselijke uitstraling. Een vloerkleed, ouderwets ook wel tapijt genoemd, kan je interieur een hele andere uitstraling geven. En in de winter geeft het ook nog eens op letterlijke en figuurlijke wijze warmte.

 

Zoals zojuist aangegeven verbindt een vloerkleed de meubels in jouw kamer. Dat klinkt heel zweverig, maar wanneer je geen vloerkleed in de kamer hebt liggen dan vormen de meubels in die kamer geen geheel. Dit kan je verbreken door een vloerkleed tegen de poten, of wellicht onder de poten, van je bank of stoel te zetten. Wanneer het kleed van de poten af ligt, dus echt een afstand zichtbaar, dan is de verbinding weg. Uiteraard kan je hiermee spelen door bijvoorbeeld  de bank met de poten tegen het kleed aan te zetten en de salontafel of eventuele fauteuil op het kleed. Je zal zien dat je daarmee een rustige en harmonieuze uitstraling creëert.

 

 

Daarnaast speelt bij de aankoop van een vloerkleed kleur, motief vloerkleed, grootte en materiaal uiteraard een belangrijke rol. Een vloerkleed komt het beste tot zijn recht wanneer deze qua kleur voor extra contrast zorgt met de meubels, vloer en wanden. Het spreekt voor zich dat er wel een match moet zijn. Op onze pagina vloerkleden hebben we ruim assortiment vloerkleden in allerlei verschillende maten en materialen. Kijk gerust en doe er je inspiratie op.

 

Nog enkele tips wat betreft de kleur van het vloerkleed. Het is mooi als een vloerkleed voor wat contrast zorgt met de vloer en de zitmeubelen. Heb je een vloer met een lichte kleur? Zorg dan voor een mooie contrastkleur. Wanneer je namelijk kiest voor eenzelfde soort kleur, valt het vloerkleed volledig weg. Wanneer je een zithoek hebt waar stoffen zijn verwerkt waar veel dessins in zitten, is het verstandig om voor een vloerkleed in een uni kleur te kiezen. Bij een rustige zithoek mag daarentegen gerust een vloerkleed gecombineerd worden met een mooi dessin. Let wel op dat de kleuren aansluiten bij de kleuren van je zithoek. Op die manier vormt het samen een eenheid en is het een harmonieus geheel. 

 

Een zithoek zonder vloerkleed bestaat uit losse meubelstukken die samen geen geheel vormen, omdat ze niet met elkaar verbonden zijn. Een vloerkleed verbindt alle meubelstukken met elkaar en zorgt voor een rustige en harmonieuze uitstraling. Een belangrijke tip op internet: “Zorg dat het vloerkleed tegen of onder de poten ligt van de zitmeubelen. Wanneer het kleed een stuk van de poten af ligt, verbindt het de meubelstukken niet meer met elkaar. Bovendien slijt de rand van het kleed daardoor te veel. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld de bank met de pootjes tegen het kleed staat en dat de fauteuils met de poten op het kleed staan.”Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxmeubels.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0