Terug naar overzicht

Waar moet je op letten wanneer je een dressoir koopt

Geplaatst op 19-02-2018
Waar moet je op letten wanneer je een dressoir koopt

Als je je woonkamer gaat inrichten of wellicht opnieuw gaat inrichten dan is het goed om een doel voor ogen te hebben. Helemaal wanneer je besluit om in je woonkamer een dressoir te plaatsen.


Het kopen van een dressoir dat doe je niet zomaar, simpelweg omdat een dressoir vaak veel ruimte inneemt en daarnaast erg interieur gevoelig is. Het is dan ook belangrijk om bij het kiezen van een dressoir een weloverwogen keuze te maken. Wij zullen aan de hand van enkele tips je op weg helpen.

 

De uitstraling van een dressoir

Er zijn ontzettend veel verschillende dressoirs te koop. Je hebt ze in allerlei uitvoeringen, afmetingen en kleuren. De keuze van een dressoir is vaak dat je extra opbergruimte in je woonkamer krijgt. Eigenlijk is een dressoir een lage kast met opbergruimte waarop je leuke accessoires kunt plaatsen. Dit meubelstuk is een echte eyecatcher en is dan ook bepalend voor je interieur. Gelukkig spelen meubelfabrikanten daar goed op in. Zo heb je dressoirs met een moderne, romantische, klassieke of landelijke uitstraling. Al dan niet voorzien van zichtbare of gesloten opbergruimtes. Als je een duidelijk beeld hebt van jouw interieur wens, dan kan je al de eerste selectie maken.

 

Uit welke kleuren en materialen mag jouw dressoir bestaan

Zoals je wellicht op onze site hebt gezien kan je kiezen uit vele verschillende kleuren en materialen. Zo hebben we dressoirs welke gemaakt zijn van spaanplaat, hout of MDF. Daarnaast zijn de dressoirs in vele kleuren verkrijgbaar. En dan heb je ook nog eens de keuze voor een glans of matte uitvoering. De dressoirs van Tenzo en Woodman zijn hiervan mooie voorbeelden. Deze kasten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren.

 

Meet goed de afmetingen op

Over het algemeen zijn dressoirs redelijk grote meubels. Het is dan ook belangrijk dat je vooraf goed de maten opneemt voordat je de meubels plaatst. Met name waar het gaat om de diverse lengtes en dieptes. Tevens raden we je aan om goed na te gaan welke spullen je wenst op te bergen in het dressoir. Als het alleen gaat om bijvoorbeeld DVD’s of spelletjes dan hoeft het dressoir niet zo diep te zijn. Om een goed beeld te krijgen of je dressoir qua ruimte goed in je kamer past, zou je met kranten of karton de afmetingen op de grond kunnen uitleggen. Zo kan je goed zien of er nog genoeg ruimte over is om er langs te lopen. Achteraf betalen via Billink

Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met de algemene voorwaarden en het plaatsen van deze cookies. Lees de privacy statement voor meer informatie. Copyright © 2006 - 2021 - Maxmeubels.nl


Gemiddelde score o.b.v. 696 beoordelingen:  0